A hónap képe Történeti áttekintés A kockák fajtái Képgaléria
Videók Címek Letölthetők Hírek, hirdetések
Impresszum Adminisztráció Anker Szoftverek 
   Ehavi látogatószám:97
Magyar
Deutsch

A hónap képe

2019 11   Tartozékok 3

Richter szívügye volt a fém. Az első sorozat fém hidak bevezetését követően a fém elemeket megpróbálta tetőelemekként is népszerűvé tenni. Ehhez a második generációban egy nagyon könnyen összeszerelhető lábazat-rendszert alkalmazott. A lábak teteje gömbölyű, erre egy olyan elemet kell ráhúzni, aminek olyan a profilja, mint egy körte. Semmi csavarozás, másodpercek alatt összeállítható az alátámasztó szerkezet. Erre egy kicsit más formájú fémlapokat kell ráhelyezni.

Kép/Picture

A probléma még mindig a lapok találkozásánál van. A gerinc csúnya, ha nem 45 fokos a tető, és csak egyenes tetőket lehet belőle építeni.

Kép/Picture

Ezt az újítást az éppen akkor készülőben levő KK NF 19A kiegészítő dobozban alkalmazták először (a lenti képen).

Kép/Picture

A menet közbeni változtatás okozta zavar látszik azon, hogy a 17A vagy 19 építőminta utolsó lapján egy olyan építmény látható, amit a 19 + 19A = 21 készlettel nem is lehet megépíteni, mert abban egy részben kövek helyett az újonnan kialakított fémek kaptak helyet. Miután ennek az újításnak nem volt túl negatív visszhangja, a hidas dobozok egy második generációját indították be az új elemek segítségével, amelyet ma a GK Br 2 sorozatként emlegetünk. Az újítás csak a nagykaliberes híd sorozatot érintette, a kiskaliber híd sorozatban soha nem jelentek meg ez fémelemek.
English
Roman