A hónap képe Történeti áttekintés A kockák fajtái Képgaléria
Videók Címek Letölthetők Hírek, hirdetések
Impresszum Adminisztráció Anker Szoftverek 
   Ehavi látogatószám:298
Magyar
Deutsch

A hónap képe

2012 3   Vízipalota


Ebben a hónapban egy régi történet megújulása látható. Kép/PictureAz eredeti építmény egy öreg mester terve, akit Uhrmacher-nek hívtak. Az ő építményét a cva.flying-cat.de oldalon is meg lehet találni az "Alte Meister" (régi mesterek) részlegben.
Ez a kép ihlette meg az egyik igen termékeny jelenkori építőt, a drezdai Falk Gundelt. Az ő újjáépítése kimondottan a nagykaliber 24. készletre van optimalizálva. Az átgondolás folytán az épület egy fürdővé alakult át. A jobb és bal szárnyon bent egy-egy medence van. A vízipalota jelleget a megmaradt kék kövekből kialakított szökőkút hangsúlyozza.

Kép/PictureEzt a modellt megkapta a Baukunst in Kleinen néven működő holland bizottság, akik az építményt elkészítették az AnkerPlan nevű programban. A végtermék építőmintát jómagam építettem meg, ami az alábbi képeken látható.

Falk Gundel mesteri kézzel javított az eredeti építmény apró részletein, amitől az épület varázslatosan szép lett. Megépíteni kb. 14-15 óra. Nem igényel nagy szakmabeli tudást, a gyakorlott építő nehézségek nélkül fel tudja építeni, bár néhol nagyon figyelni kell, hogy ne keverjünk össze hasonló méretű köveket, mert azok az építmény utolsó (felső) sorainál nagyon hiányoznak.

Az építmény George Hardy tetszését is elnyerte, így az ankerstein.org oldalán is az én építésem lett a hónap képe.

Kép/Picture

A nap kegyes volt, a fényképezés idejére szépen kisütött. Ezúton is köszönjük.

Kép/Picture

Kép/Picture

Kép/Picture

Kép/Picture

English
Roman