A hónap képe Történeti áttekintés A kockák fajtái Képgaléria
Videók Címek Letölthetők Hírek, hirdetések
Impresszum Adminisztráció Anker Szoftverek 
   Ehavi látogatószám:294
Magyar
Deutsch

A hónap képe

2012 5   Leo Coffeng - Chaumont-sur-Loire

Kép/Picture
Ebben a hónapban egy nagy építőre és kocka szakértőre emlékszünk egy csodálatos építménnyel.

A Loire mentén csodálatos kastélyok találhatók. Ezek közül a Chaumont nem a legnagyobb, nem is a leglátványosabb, de az építőkockás szemében egy remek  téma.

A kastély eredetileg inkább erődítmény volt, de a negyedik fal lebontásával egy olyan udvar jött létre, ahonnan csodálatos a kilátás. Erődítményként egy sötét, zárt építmény volt, a nyitott udvarral viszont egy nagyon világos, vidám kastély.
Kép/Picture
Leo Coffeng gyűjteményében csodálatos kockák is voltak óriási mennyiségben. A modellben  különösen érdekes, hogy nagyon sok kerek, illetve nyolcszögletű torony építéséhez szükséges követ tartalmaz. Ezek körül egyik sem volt benne egyetlen alap-sorozathoz tartozó dobozban sem.

A modell érdekessége még az udvar "kövezése" is . Ez az építőkockák témájában jártasak számára ismerős lehet. A felhasznált elemek a fémszerkezetre helyezhető tetőkövek egy érdekesebb fajtája, a téglavörös. A DS (Dachsteine - tetőcserepek) sorozat készleteit Európában lehetett a szokványos kék és a vörös színben is vásárolni, sőt olyanokat is, amelynek egyik fele kék, másik fele vörös volt, míg az Egyesült Államokban csak a kéket forgalmazták.

Egy másik képen közelebbről is megfigyelhető a tetőkövek szokványostól eltérő használata.Kép/Picture

Az épületbe a túloldalon lehet bejutni a völgy felől. Bárki, aki rossz szándékkal tervez itt behatolni, azonnal láthatja, hogy ez egy megerősített vár. A tervezéskor adtak a védők kezébe eszközöket a nem kívánt látogatók távol tartására.

Kép/Picture
English
Roman