A hónap képe Történeti áttekintés A kockák fajtái Képgaléria
Videók Címek Letölthetők Hírek, hirdetések
Impresszum Adminisztráció Anker Szoftverek 
   Ehavi látogatószám:298
Magyar
Deutsch

A hónap képe

2012 6   Ernst Offerman-Egmond apátság

Ebben a hónapban ismét egy nagyszabású építményt mutatunk be. Ernst Offerman egy olyan feladatra vállalkozott, amihez komoly előtanulmányokat kellett folytatni. A modellezni kívánt építmény ugyanis már csak romjaiban áll. 900 körül kezdték el építeni, 1573-ban pedig lerombolták a hollandok, hogy ne kerülhessen a spanyolok kezére. A ma is látható romok alapján kellett hát dolgozni. Több hónapnyi kutató munka volt szükséges az alapozáshoz. Ezután készült el további két hónap alatt 31 rajz a különböző nézetekről.
Kép/PictureAz apátság déli nézetből. Az előtérben a szerzetesek szállásai, az épületek, ahol a napi munkát végezték, illetve látogatói szállások az időnként ott vendégeskedő nemesség részére. Az építményegyüttes modellje körülbelül két méter hosszú. El lehet gondolkodni rajta, hogy ez mekkora súlyt jelent, lévén kövekről szó.
Kép/PictureAz apátsági templom észak felőli nézete. A nyúlványok (a templom falától, illetve a bal oldalon a legszélső épülettől kiindulva) olyan falak, amelyek a megművelt földterületet veszik körbe.
Kép/PictureA kerengő és a belső udvar közelebbről nézve. A templomi ablakokat átlátszó színes fóliák takarják, a hangulatot beépített fények és az épületből kihallatszó gregorián ének hangja segít kialakítani.
English
Roman