A hónap képe Történeti áttekintés A kockák fajtái Képgaléria
Videók Címek Letölthetők Hírek, hirdetések
Impresszum Adminisztráció Anker Szoftverek 
   Ehavi látogatószám:295
Magyar
Deutsch

A hónap képe

2012 9   Wolfgang Fichtner: Hidak

Wolfgang Fichtner (Hartha, Németország): Hidak

Ebben a hónapban egy pár nem annyira szokványos építménnyel jelentkezünk. Ezek a hidak a valódi, nagy építmények igazi kistestvérei. Az alapelv azonos, és ugyanúgy működik. Mindegyik építményt úgy kell elkészíteni, hogy a köveket alá kell támasztani, majd az utolsó (ún. zárósm03 kő elhelyezését követően az aládúcolást el lehet bontani alóluk. A statikai elv tökéletesen működik. Az alábbi képek gyönyörűen példázzák, hogy a kövek ragasztó vagy bármi egyéb összetartó eszköz nélkül tökéletesen stabilan állnak.
Kép/Picture
A fenti híd a 12. számú nagykaliberes doboz köveivel készült. Az építmény igen érdekes példája annak, hogy a kockákat hogyan lehet nem szokványos módon használni. Elég a kis oszlopokat és a kék tetőköveket említeni.

Az alábbi híd 7,5 egység hosszú (ez 187 mm hossz), de a két szélső toronnyal együtt 9,5 egység (237 mm). A legnagyobb használt kő az ívben egy egység méretű.
Kép/Picture
Egy másik híd remekül szemlélteti, hogy korlátozott kőkészlettel is nagyon szép modelleket lehet felépíteni. A hasonló működési elv alkalmazása három eléggé eltérő kinézetű modellt eredményez.
Kép/Picture
(9811)


English
Roman