A hónap képe Történeti áttekintés A kockák fajtái Képgaléria
Videók Címek Letölthetők Hírek, hirdetések
Impresszum Adminisztráció Anker Szoftverek 
   Ehavi látogatószám:296
Magyar
Deutsch

A hónap képe

2012 10   Gerhart Bruckmann építményei

Az osztrák Gerhart Bruckmann egyike a legaktívabb tervezőknek. Hatalmas (több mint két tonna összsúlyúsm03 gyűjteményéből csodálatos egyedi épületeket készít. Ennek ellenére célkitűzése egyes meghatározott készletek kőtartalmához igazított építmények tervezése. Ezekről nagyon könnyen olvasható terveket tesz közzé. Ezt egy kicsit jártas építő különösebb nehézségek nélkül felépítheti. A tervrajzok azért is érdekesek, mert mindent papíron kiszámol és megrajzol, mielőtt az építéshez hozzáfogna. Semmilyen számítógépes segítséget nem vesz hozzá igénybe.

Az egyik példa a Pápa szülőháza. Ezt 1887-ben XIII. Leo pápává választásának tizedik évfordulójára készítették Richter gyárában, és a Vatikánba küldték ajándékként. Egy évvel később egy kisebb modellt külön szettként piacra dobtak. Ebben sok fél egység vastagságú kocka, illetve téglavörös tetőkő volt. Bruckmann egy olyan „áttervezést” készített, amely szerint a pápa szülőházát a nagykaliber 34-es doboz köveivel lehet megépíteni.

Egy kép a megépített épületből és egy oldal a mintából alább látható.

Kép/Picture

Kép/Picture

Egy másik példa a Mesebeli palota (Märchenschloss). Itt a tervkészítés célja egy nagy, négytornyos épület elkészítése. A tervrajz ismét nagyon tiszta, könnyen átlátható.

Kép/Picture

Kép/Picture

Egy harmadik példa egy kevésbé szokványos készlethez készült. Ez a régi sorozat 21. sz. doboza.

Kép/Picture

(9901)

English
Roman