A hónap képe Történeti áttekintés A kockák fajtái Képgaléria
Videók Címek Letölthetők Hírek, hirdetések
Impresszum Adminisztráció Anker Szoftverek 
   Ehavi látogatószám:295
Magyar
Deutsch

A hónap képe

2013 2   Az AF sorozat modelljei

Ebben a hónapban a régi Richter modellek közül az első igazi Richter-féle sorozatra szeretném felhívni a figyelmet. A sorozat kiskaliber (2 cm) és nagykaliber (2,5 cm) méretben is futott. Ez volt az első olyan, ahol a dobozok egymásra épültek, a minták művészi igénnyel készültek, a vevőt pedig a szettek egymásra épülése csalogatta a további darabok vásárlására.

Az AF sorozat jellemzője, hogy kevesebb formából több darab van egy-egy szettben. A nagyszámú alapforma (1x1x1, 1x1x2, stb.) könnyű tervezést és építést tesz lehetővé. Ezzel együtt csak csodálni lehet a Richter-féle tervezőcsapat kreativitását. Egy példa következzék erre a kiskaliber 22-es szetthez. Az építmény a második mintafüzetből származik. Saját magam építettem fel.

Kép/Picture

A készletben 720 kő van, ami kb. a nagykaliber új sorozat (GK NF) 14. számú dobozának felel meg. Ennek ellenére sokkal kevesebb formából van sokkal több kő. Ez bizonyos szempontból korlátozza az építőt, bizonyos szempontból pedig építési könnyebbség.

Kép/Picture

Minden építőnek ajánlom, hogy nézze meg pl. a kiskaliber régi sorozat 8. számú doboz mintáját. 18 fajtából válogatott 92 darab kő segítségével egyszerűen zseniális építmények készíthetők. A (majdnem) teljes kiskaliber és nagykaliber régi sorozat építőminta anyag megtalálható az ankerstein.ch/archiv oldalon. Érdemes megtekinteni, hogy egy kisebb méretű szett köveiből is milyen csodálatos modelleket lehet építeni. Sokszor nagyon szórakoztató lehet egy 80-100 köves dobozból is építeni, nem beszélve arról, hogy ez 20-30 perc alatt kész van. A "gyári" modellek felépítése után lehet próbálkozni azzal, hogy utolérjük azok szépségét, kecsességét és ötletességét.

Kép/PictureEnglish
Roman