A hónap képe Történeti áttekintés A kockák fajtái Képgaléria
Videók Címek Letölthetők Hírek, hirdetések
Impresszum Adminisztráció Anker Szoftverek 
   Ehavi látogatószám:295
Magyar
Deutsch

A hónap képe

2013 6   Végh: KK modell

Hosszú ideje terveztem, hogy egy olyan modellt készítek, amely a kiskaliber (KK) létjogosultságát igazolja. A legfőbb érv a kiskaliber ellen az, hogy kevés a forma, és nem lehet olyan részletgazdag építményt tervezni, ami megüti a mércét. A régi gyári építőminta füzetek lapozgatása közben rájöttem, hogy a KK modellek legfőbb baja, hogy unalmasak. Legalábbis az én véleményem szerint. A probléma nem a formák változatosságának hiánya, hanem az ötletek hiánya.
A tervezést első lépésben számítógépen végeztem el. A konkrét építéshez csak a program metszetrajzai alapján fogtam hozzá. Nagyon figyeltem, hogy a hosszú "gerenda" elemekből ne használjak többet, mint amennyi rendelkezésre áll. Ezalatt sikerült figyelmen kívül hagyni azt, hogy az 1/4 vastagságú kövekből csekély a készlet. Az építés során a tetőt emiatt át kellett építenem, de nincs is szebb, mint menet közben improvizálni.
A hátsó nézetet csak a számítógépes program rajza szerint tudom megmutatni, mivel az építési helyem nem engedi meg, hogy egy olyan fényképet készítse, amin a hátsó front látható.

Kép/Picture

Kép/Picture

Kép/Picture

Kép/Picture

Kép/Picture


English
Roman