A hónap képe Történeti áttekintés A kockák fajtái Képgaléria
Videók Címek Letölthetők Hírek, hirdetések
Impresszum Adminisztráció Anker Szoftverek 
   Ehavi látogatószám:298
Magyar
Deutsch

A hónap képe

2014 3   Egyéb Richter termékek

Ebben a hónapban szeretném felhívni a figyelmet az egyéb Richter termékekre.
A magam szerény gyűjteményéből erre csak igen kis lehetőség nyílik, de úgy gondolom, hogy fontos helyet kapniuk a képben. Az egészhez az adta az ötletet, ahogy a hároméves lányom azonnal beleszeretett egy "gyöngy" játékba. Ezt annak idején egy olyan internetes aukción nyertem, ahol három tárgyat  vettem meg egyszerre. A köztük szereplő Meteor doboz engem nem hozott lázba, így megállapítottam, hogy ilyen Richter termékem is van, majd betettem a szekrénybe. Egyszer a lány keze közé került a doboz, és azonnal minden építőkocka dobozt félre téve egy délutánt játszott át vele. Ekkora koncentráció egy háromévesnél hatalmas teljesítmény. A játék maga egyszerű, hiszen kis kőgolyók vannak benne négy színben, ezeket egy nagyon egyszerű kis táblára lehet feltenni. A golyók fogása, a könnyű elhelyezhetőség, a könnyű újrakezdés mind a kisgyermek választását igazolja.
Ekkor elővettem a kirakós türelemjátékaimat is, és a délután csendes pakolgatással telt. Mellékelem a képet az egyéb Richter termékeimről:

Kép/Picture

Mindazoknak, akik nem ismerik csak a kockákat, ajánlom szíves figyelmébe, hogy legalább nézzék meg, milyen érdekes dolgokat gyártottak még annak idején kőből (még akkor is, ha azok nem kombinálhatók az építőkockákkal). A mozaik például egy olyan fantasztikus játék, amit minden épületnél megpróbálok alkalmazni, ahol az alaprajz ezt megengedi.
Egy apróság: a két türelemjátékom közül az egyik történelmi darab, a másik az újraindult gyár terméke. Az új doboz tetejébe bele van ragasztva a kövek elrendezési rajza. Pontosan ott van a hiba a rajzban, ahol a minőség ellenőrzés pecsétje van. Nem kell hozzá a beavatottak szakértelme, hogy lássuk: azonos számmal vannak jelölve különböző formák. A hiba pedig csak annyi, hogy egy vonalat rossz helyre rajzoltak. Ezt nem látta senki...?

Kép/Picture

A végén majdnem elfelejtettem, hogy van egy Vexier fejtörőm is. Ennek a lényege, hogy a kövek két oldala két különböző színű. A feladatok sínesben vannak megadva. Azt is ki kell találni, hogy egy követ melyik helyre, illetve melyik oldalával kell felhasználni. Ördögi nehéz tud lenni a legegyszerűbb feladat is, de legalábbis sokkal nehezebb, mint ahogy elsőre gondolnánk. A játék eredeti doboza sajnos nincs már meg.

Kép/Picture


English
Roman