A hónap képe Történeti áttekintés A kockák fajtái Képgaléria
Videók Címek Letölthetők Hírek, hirdetések
Impresszum Adminisztráció Anker Szoftverek 
   Ehavi látogatószám:299
Magyar
Deutsch

A hónap képe

2016 8   RKA: Tóparti Kastély

Nemrég felmerült egy újabb kiállítás lehetősége, amivel kapcsolatosan választani kellett egy látványos Richter-féle építési mintát. A használt szett természetesen az NF34. Nem került sok időbe, hogy a Tóparti kastély legyen a szerencsés győztes (a mintafüzet 6. és 7. oldaláról). A következő lépésben ellenőrizni akartam, hogy a modell tényleg megépíthető-e a készletből. Arról nem is beszélve, hogy a jelenleg rendelkezésre álló építő szoftver segítségével elkészített modellen lehet gyakorolni anélkül, hogy a köveknek baja esne. Egyrészt a szoftver segítségével ellenőrizni lehet, hogy valóban megépíthető-e az épület annak a készletnek a köveivel. Másrészt a szoftver képes olyan metszetrajzokat készíteni, amelyeken a felhasznált kövek száma is rajta van. Mert például a piros x-el jelölt kövek milyen méretűek ? (első ránézésre nem biztos, hogy teljesen egyértelmű minden építő számára) Arról nem beszélve, hogy Richter nagy hangon állította, hogy minden modell az építőmintában megépíthető az adott készletből. Nos, kb. egy hét ellenőrző munkájának eredményeként kiderült, hogy hat olyan követ használ fel a minta, ami már nem áll rendelkezésre (pl. egy kis gótikus boltívből kettő van a 3851 köves készletben, ebből felhasznál hármat).

Kép/Picture

A végső teszt az volt, hogy a hibajavítások és a program által generált metszetek alapján felépíthető-e a modell. A válasz: igen. A bizonyítékot alább mutatom be. Nagyon sok köszönet Norbert Pachnernek a segítségért és a teszt-építésért.

Kép/Picture

Tanulság: egy létező modell esetében is nagyon sok előkészítő munka van abban, hogy  a dobozok felnyitását követően zökkenőmentes legyen. Nem is beszélve arról, hogy mennyi a munka egy olyan modell megtervezésével, ami csak egy adott készlet köveit használja fel, lehetőleg elég nagy arányban, és tetszetős építmény is. Ebben annak idején a Richter-féle tervező csapat nagyon nagyot alkotott.

Kép/Picture
English
Roman