A hónap képe Történeti áttekintés A kockák fajtái Képgaléria
Videók Címek Letölthetők Hírek, hirdetések
Impresszum Adminisztráció Anker Szoftverek 
   Ehavi látogatószám:298
Magyar
Deutsch

A hónap képe

2016 10   Keller testvérek - Diamant

Ebben a hónapban két olyan játékot mutatok be, ami nem Richter gyártmány. Ismét itt van egy bizonyíték arra, hogy milyen igaza volt Richternek a komoly reklámozással. Versenytársai termékeire rácsodálkozunk, és rájövünk, hogy szinte semmit nem tudunk róluk. A Keller testvérek Richter gyárából léptek ki, és Rudolstadt-ban gyártottak építőkockákat sok éven keresztül. Végül Richter felvásárolta a gyárukat.
A bemutatott két termék egy építőkocka készlet, illetve egy kirakó. Mindkettőn szerepel a Diamant (gyémánt) márkanév, amit a Keller testvérek használtak termékeiken. A kocka készletnek sajnos csak a doboza van meg, de az elrendezési rajz alapján egyértelmű, hogy a dobozba a mérete miatt csak KK kőből férhetett be ennyi. Érdekesség, hogy a képen fém hídelemek is szerepelnek. Tudomásom szerint Richter egyetlen másik versenytársa sem kísérletezett kőkockákkal és fémelemekkel egyszerre (amennyiben a Keller dobozon nem csak szépítés a fémhíd, hanem egy tényleg gyártott termék bemutatása).

Kép/Picture

Kép/Picture

A kirakó érdekessége, hogy a dobozon a Mona név szerepel, de az ankerstein.ch arcívumban található 1913-as Keller prospektusban a terméknek már Karola a neve. Ezt Richter a felvásárlást követően változatlan formában tovább gyártotta.

Kép/Picture

Kép/Picture
English
Roman