A hónap képe Történeti áttekintés A kockák fajtái Képgaléria
Videók Címek Letölthetők Hírek, hirdetések
Impresszum Adminisztráció Anker Szoftverek 
   Ehavi látogatószám:1791
Magyar
Deutsch

A hónap képe

2023 6   Falusi ház (LH) modell

A Landhaus (LH, vagy vidéki házak) sorozat azért érdekes, mert mindössze három készlet volt benne. A 301, 303, 305 alapdobozokhoz két kiegészítő tartozott, a 301A (301+301A=303), illetve a 303A (303+303A=305). Már a sorozat első dobozából nagyon szép házakat lehetett építeni, nem csak pár kőből összeállított kis kupacok voltak a mintafüzetben.

A 301-es dobozhoz 2015 karácsonya előtt jutottam hozzá, be is mutattam a 2016 / 01 hónap képén. Nemrég hozzájutottam egy 303 dobozhoz is. A készlet néhány törött követ tartalmazott, a többi egészen jó állapotban volt, csak nagyon piszkos volt. Az első három kép azt mutatja be, hogy rögtön építettem a készletből egy malmot.

Kép/Picture

Kép/Picture

Kép/Picture

A második három kép azután készült, hogy mind a 476 követ megmostam, illetve a csúnyán kiszáradt téglavörös köveket lenolajjal kezeltem. Két vajsárga kövön is kipróbáltam a lenolaj javító hatását, de a foltok nem tűntek el sem a mosás, sem az olajozás hatására. Ezért aztán a vajsárgák nem kaptak lenolaj fürdőt.

Kép/Picture

Kép/Picture

Kép/Picture

Mindig kíváncsi voltam arra is, hogy a tetőn hogyan állnak meg az ablakok. Nos a megoldás nagyon egyszerű: egy kis szög áll ki az ablak alján, azt kell beilleszteni a tető falapján levő kis lyukba.

Kép/Picture

És igen, a nagy tetőlapok közül kettő hiányzik, ezért nem lóg túl a tetőzet a fal síkján.
English
Roman