A hónap képe Történeti áttekintés A kockák fajtái Képgaléria
Videók Címek Letölthetők Hírek, hirdetések
Impresszum Adminisztráció Anker Szoftverek 
   Ehavi látogatószám:302
Magyar
Deutsch

A hónap képe

2023 12   Karácsonyi hirdetések

Richter számára nagyon világos volt pályája első percétől, hogy reklámozni kell. Az is világos volt, hogy mindenhol helyi hirdetésekre van szükség, és prospektusokra az adott ország nyelvén. Ezért fordították le több nyelvre "A gyermek legkedveltebb játéka" kiadványt is.
Igen érdekes, hogy mennyire fontos célpiac lehetett Richter számára az Osztrák-Magyar Monarchia, ezen belül is Magyarország. A legelső német hirdetéseket nem sok idővel követte a magyar reklámhadjárat is. Az első nagy hirdetés 1886-ban jelent meg a kor egyik polgári hetilapjában, a Vasárnapi Újságban. A híres magyar pedagógus, Kiss Áron írt (feltehetően felkérésre) másfél oldalas méltatást az építőkockákról. 

Kép/Picture

Ezt követően minden évben november végétől december közepéig minden példány tartalmazott Anker reklámot. A képek ismertek német és angol újságokból, a szöveg pedig ugyanaz volt magyarul is: a legjobb játék, amit gyermek kaphat. Az 1889-es hirdetés mellett Kertész Tódor (Theodor Kerteβ= Gartner) boltja kínál karácsonyi kellékeket. Ebben a boltban sok éven keresztül árulták később az építőkockákat.

Kép/Picture

Az 1897-es reklámban már egy lelkes fiatalember épít.

Kép/Picture

Az 1901-es reklámban a frissen piacra dobott hidas készleteket hirdetik, mint újdonságokat.

Kép/Picture

Egy késői, 1913-as reklámban a vázlatos rajz nagyon hasonlít az erődítmény készletek későbbi kastélyaira, de a hirdetés szövegében még a Vidéki házakat és a Bungalow sorozatot hirdetik.

Kép/Picture
English
Roman