A hónap képe Történeti áttekintés A kockák fajtái Képgaléria
Videók Címek Letölthetők Hírek, hirdetések
Impresszum Adminisztráció Anker Szoftverek 
   Ehavi látogatószám:2632
Magyar
Deutsch

A hónap képe

2022 6   Megrendelő lapok

Richter a gyártási folyamatban mindig újított. Újabb és újabb sorozatok jelentek meg, hogy a vevőknek mindig be lehessen mutatni egy további dobozt, amit megvehet. Ez a folyamat a készletek közti eligazodást különösen nehézzé tette, amikor megjelentek a fémelemes dobozok, és a csupa kő és fémes sorozatok közti átjárást biztosító szettek megjelentek.
A dolgok egyszerűsítésére a dobozokba előre nyomtatott postai levelezőlapokat tettek, amelyek a következő helyes kiegészítő doboz nevét, számát, azonosítását tartalmazták. Ezen a kártyán a kedves vevőnek csak a nevét kellett kitöltenie.
Ezek közül két darabot mutatok be ebben a hónapban. Az első a KK NF 5 dobozban volt, és a kártya szerint a következő rendelendő szett a KK NF 5A, amelyet csak úgy azonosít, hogy 5A (Marburg). Ez már a jelszavak korszakából származó azonosítás.
A kártyán csak annyi szerepel, hogy Richter, Rudolstadt, Türingia. Ha már a városba megérkezett, a további címzés fölösleges volt, hiszen ki ne tudta volna Rudolstadt-ban, hogy hol az a Richter gyár...?

A kártya mérete 140 x 94 mm.

Kép/Picture

Kép/Picture

A másik kártya már jóval későbbi korból származik, mivel szerepel rajta a "Richters Anker-Steinbaukasten-Verein" (Richter féle építőkocka egyesület), amely az építőkockák rajongóit összefogni akaró szervezet volt, ahova belépési díj nélkül jelentkezni lehetett.
Az előző kártyával ellentétben ez válaszcímként a bécsi gyár címét adja meg. Itt pontosítani kellett, hogy Eitelbergergasse. Bécsben több nagyobb cég is volt, a pontos cím szükséges volt. A levelezőlap segítségével a 26A készletet lehetett megrendelni. Ez a szám önmagában azonosította a készletet, mert a nagy páros szám egyértelműen csak a GK NF 26A-ra vonatkozhatott.
A kártya mérete 140 x 87 mm.

Kép/Picture

Kép/Picture
English
Roman